DR fusk – Spot boostede links

Sorte får i SEO branchenEn del ”smarte” Cowboys er kommet ind i SEO branchen med formålet at sælge links fra domæner de ejer.

De har typisk omkring 300 – 500 domæner fordelt på forskellige ip adresser og host.

Det er alt fra expired domains til PBN i forskellige kvaliteter som tilbydes til linkbuilding.

Flere af de forskellige netværk, er blevet organiseret ret professionelt i løbet af de sidste par år og nu kan du få login til et super fedt interface, hvor det er nemt at oprette artikler og links.

Det er professionelt arbejde og det er fedt at se, der bliver lavet noget til bureauerne, som kan bruges i praksis.

Ikke alle har rent mel i posen

Der er dog kommet et par brådne kar i branchen, som forsøger at sælge noget de ikke har.

Der er her tale om domæner som er boostet i DR ved at bruge redirect fra et Billeder placeret på et Google domæne – Det giver masser af DR i Ahrefs og kan hurtigt få et domæne til at gå fra en DR på 10 til 50. (rent fup)

Det giver øjeblikkelig udsalg i Ahrefs og giver domænet en DR over 50.

Vi har set en netvært med over 75 domæner, hvor de alle gik fra ca. DR 20 til DR 50 på 2 uger – og det blev udført med rent overlæg.

Eneste formål = skabe en kunstig illusion af høj DR på alle domæner, så de er lettere at sælge.

Spot fusk med DR i Ahrefs

Fra bare 10 år siden ville denne artikel handle om svindel med Pagerank og netop derfor fjernede Google den officielle visning af et domænes pagerank, der kunne ganske enkelt for nemt svindels med det.

Nu er det så bare Ahrefs DR, der fuskes med og det gøres helt bevidst for at tjene flere penge på linksalg.

Klik på referring domains og klik på DR, så du får sorteret efter DR.

Tjek nu hvad det er for domæner, der ligger øverst og som ikke er fra Danmark, det vil typisk være Google domæner fra et hav af lande, som ligger i toppen med links ind.

De links som benyttes til at booste DR, har ingen værdi at sende og det er med andre ord, overhovedet ikke et DR 50 domæne du har fingrene i, det er et DR 15 som har fået boostet DR.

En del benytter også diverse .com til at booste DR.

Det er derfor altid en god ide at tjekke hvad der er af .Dk domæner, som linker ind og kun benytte dem til vurdering af domænets styrke.

Det giver jo pludselig et helt andet billede af domænet.

Som udgangspunk vil jeg anbefale, at gå uden om domæner, der har få en manipuleret DR – Det siger en hel del om dem der står bag og hvad deres hensigter er – Det er helt sikkert ikke, at du som kunde skal få et godt link, der sender relevans og pagerank.